DINGO – MA DOM

Nasz podopieczny Dingo jest już szczęśliwy w swoim nowym domu. Dziękujemy!
Pod skrzydła naszej Fundacji trafiają pieski, które mają za sobą różne historie. Niektóre z nich żyły w domach szczęśliwych, inne od pierwszych dni były skazane na cierpienie i ból. Jednym z takich psiaków jest nasz podopieczny, którego chcemy Wam dziś przedstawić bliżej. Nie wiemy co go w życiu spotkało, jednak z pewnością ma za sobą wiele smutnych przeżyć. Poznajcie naszego podopiecznego DINGO.
W pierwszych chwilach DINGO był wystraszony i troszkę wycofany – sprawdzał, czy z naszej strony nie spotka go kolejne cierpienie. Już wtedy wiedzieliśmy, że musiało go spotkać coś złego ze strony człowieka. Gdy jednak ten uroczy kawaler zrozumiał, że chcemy mu pomóc, okazał się być wspaniałym, delikatnym psiakiem.
Co możemy Wam o nim powiedzieć?
DINGO to 6-letni uroczy kundelek, który chętnie wybiera się na spacery. Bardzo dobrze radzi sobie na smyczy, przybiega przywołany. Z zaangażowaniem węszy i odkrywa nowe spacerowe ścieżki. Gdy znajduje się na otwartej przestrzeni, chce biegać i skakać. Widzimy, że czuje się wtedy naprawdę szczęśliwy.
DINGO chętnie poznaje nowe osoby, próbuje wkraść się na ich kolana i czeka na pieszczoty. Nie ma problemów z nawiązywaniem relacji z człowiekiem, wita się z każdym, kto chce poświęcić mu chwilę uwagi. Będzie idealnym przyjacielem. DINGO dobrze dogaduje się z innymi psiakami, jest bezkonfliktowy.
DINGO w nieznany nam sposób stracił jedno oko, pod nasze skrzydła trafił już z zagojoną raną. Nie przeszkadza mu to jednak w normalnym funkcjonowaniu, jego drugie oko jest sprawne.
DINGO jest wykastrowany, przeszedł profilaktykę, jest zaszczepiony, posiada czip.
Kontakt w sprawie adopcji: 782 109 111
Obowiązuje podpisanie umowy adopcyjnej